(VVE) Peuteropvang van 2 tot 4 jaar

 

Vanaf 9 januari 2023 starten wij met (VVE) peuteropvang van 2 tot 4 jaar op locatie 't Riet aan de Laan der Verenigde Naties 88 in Ede op de eerste verdieping. 

Wat is peuteropvang?

Uk&Ko is al jaren een vertrouwde plek waar jonge kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. De professionele medewerkers hebben aandacht voor elk individueel kind en vervullen een actieve rol in de positieve ontwikkeling van je kind. Doordat kinderen in groepsverband met elkaar omgaan, worden ze gestimuleerd om zich sociale vaardigheden eigen te maken. Allerlei activiteiten worden in groepsverband gedaan waarbij de persoonlijke aandacht voor je kind niet uit het oog wordt verloren. De peuters zijn twee of vier vaste dagdelen per week welkom op de peuteropvang. VVe peuteropvang 't Riet kent twee groepen:Kikker en Bloem. In een groep worden maximaal 16 peuters tegelijk opgevangen.

Voor wie bieden we peuteropvang aan?

Peuteropvang 't Riet is voor alle peuters uit Ede van 2 jaar tot 4 jaar. Inschrijven kan vanaf dat je kind 1 jaar is. Wij raden ouders aan zo vroeg mogelijk in te schrijven. Dit geeft ons een goede indicatie van het te verwachten aantal kinderen. Daarnaast verhoogt het je kans op een plekje indien zich meer kinderen aanmelden dan dat er plaats is.

Ben je op zoek naar een peuteropvang voor je kind met VVE-indicatie? Peuteropvang 't Riet heet je van harte welkom. VVE indicaties kunnen vanaf 2 jaar worden ingezet. 

Wat doet je peuter bij 't Riet?

De peuters zullen gedurende een dagdeel van  8:30 tot 12:30 vrij spelen, dat wil zeggen bijvoorbeeld een puzzel maken, een boek lezen, met de poppen en/of auto‘s spelen of misschien van de glijbaan glijden. Ook is er tijd voor gericht spelen, dat betekent bijvoorbeeld iets knutselen of kleuren. Natuurlijk wordt er tijd vrijgemaakt om buiten te spelen en sluiten we de ochtend af door samen met elkaar een broodje te eten die de peuters zelf meenemen. Hoe de activiteiten er precies uitzien kun je zien wanneer je een bezoekje brengt aan de groep. Kom daarom gerust eens langs om een kijkje te nemen!

Bij 't Riet is het mogelijk om de kinderen een dagdeel bij ons te laten spelen van 8:30 tot 12:30 en op dinsdag en donderdagmiddag van 13:30 tot 17:30. Peuteropvang 't Riet is 40 weken geopend per jaar en tijdens schoolvakanties gesloten.

Wat is het verschil met Kinderopvang?

Een verschil tussen beide opvangvormen is de flexibiliteit van het aantal dagdelen. Peuters bezoeken de peuteropvang in een vaste combinatie van 2 of 4 dagdelen per week. Dit in tegenstelling tot een kinderdagverblijf waar een kind meerdere ochtenden, hele dagen en op zelf aan te geven dagen opgevangen wordt. Ook bij onze peuteropvang is het mogelijk om kinderen van 8:30 tot 17:30 te laten opvangen. Op woensdag is de peuteropvang gesloten.

Daarnaast zijn er ook verschillen in de openingstijden. De peuteropvang is open gedurende 4 uur per dagdeel. Bij het kinderdagverblijf zijn de kinderen al vanaf 7.30 uur welkom en duurt de ochtend tot uiterlijk 13.00 uur. Kinderen kunnen ook blijven tot 18.00 uur.

Kinderen in de kinderopvang zijn welkom vanaf 10 weken na de geboorte. De kinderen worden opgevangen in horizontale groepen waarin zij kunnen spelen met kinderen van dezelfde leeftijd. Het kinderdagverblijf kent drie groepen met kinderen van van 0 tot 1,5 jaar de babygroep, 1,5 tot 2,5 jaar dreumesgroep en een peutergroep met kinderen van 2,5 tot 4 jaar.

De kosten kunnen verschillend zijn. De kosten van ouders die werken of studeren vallen onder de Wet Kinderopvang. Deze voorwaarde geldt niet voor één-ouder gezinnen. 

Nieuwsgierig hoe het eruit ziet of benieuwd wat het gaat kosten in jouw specifieke situatie? Zijn er vragen stel ze gerust aan Natalie Pols (locatiecoördinator (VVE) peuteropvang via emailadres Natalie@ukenko.info

"Uk & Ko biedt rust en regelmaat."
Renske (pedagogisch medewerker)
"Ik laat mijn baby met een gerust hart bij jullie achter"
Renate (moeder)
"Ons kereltje heeft een bijzonder plekje gekregen bij Uk & Ko en is dol op zijn leidsters."
Gerdien (moeder)
"Speels, liefdevol en vakkundig!"
Marloes (moeder)
"Mijn kleindochter ontwikkelt zich met grote sprongen omdat jullie haar, spelenderwijs, zoveel bieden."
Tineke (oma)
"Leuke plek om te spelen, te leren en te ontdekken! Erg goede sfeer. Onze zoon heeft een leuke, leerzame tijd bij Uk gehad."
Marga (moeder)
"Een vast team, goed verzorgde huisvesting en een huiselijke sfeer: Uk & Ko voelt als een tweede thuis."
Ingrid (moeder)
"Wij zijn dik tevreden, maar nog belangrijker: onze kinderen vinden het geweldig!"
Lelani (moeder)
"Ik ben er trots op ergens te werken waar de visie tot in de puntjes is doordacht"
Yvonne (Pedagogisch Medewerkster)
"Klein en groot vinden het fijn om een uk te zijn! "
Barbara (pedagogisch medewerker)
"Het belang van de kinderen staat voorop. Zij bepalen zelf hoe zij de wereld willen ontdekken."
Linda (moeder)
"Betrouwbaar, stabiel en zeer ondernemend met leuke activiteiten. Precies wat wij belangrijk vinden!"
Susanne (lid oudercommissie)
"Ik snap niet dat mensen kinderopvang zo duur vinden. ik betaal netto € 140,00 per maand voor twee kinderen voor anderhalve dag per week"
Mariska (moeder)
"Vanaf de kennismaking met Uk & Ko zijn we erg tevreden!"
Gerdien (moeder)
"Ik heb het filmpje op Facebook wel 30 keer bekeken in mijn pauze."
Tineke (oma)
"Wij vinden plezier belangrijk. Immers: bij plezier staan de hersenen open voor ontwikkeling."
Sandrijn (oud-directrice)
"Elke maand zijn we weer verrast over alles wat er voor de kinderen op de agenda staat. "
Eer (moeder)
"We zijn erg tevreden over de communicatie en verbazen ons over de vele leuke en leerzame activiteiten die ondernomen worden met de ukken."
Gerdien (moeder)
"Jullie flexibiliteit qua ruildagen of extra opvang siert jullie."
Renate (moeder)
"Ze leren zoveel bij Uk & Ko!"
Eer (moeder)
"De thema's zijn leuk en passen bij de belevingswereld van jonge kinderen."
Lelani (moeder)
"Onze zoon heeft het enorm naar zijn zin en wordt, ondanks dat hij bijna vier jaar is, voldoende uitgedaagd met peuter plus activiteiten."
Daniela (moeder)
"Absolute dikke aanrader voor alle ukken: baby's, dreumesen en peuters!"
Jeroen (vader)
"Mijn dochter heeft bij jullie paprika en tomaat leren eten!"
Eva (moeder)
"Bedankt dat jullie al deze leuke activiteiten met onze kinderen ondernemen en een groot compliment voor jullie team"
Henk en Yvonne (ouders)
"Jullie creëren echt een familiegevoel en dat waardeer ik enorm"
Stefan (vader)
"Mijn dochter gaat elke keer met veel plezier naar Uk & Ko."
Mirjam (moeder)
"Jullie blijven echt ''het'' verschil maken in de kinderopvang"
Jaap en Chantal (ouders)
"We waarderen het enorm dat de leidsters op een rustige, lieve en enthousiaste manier met alle kinderen omgaan."
Gerdien (moeder)
"Bij Uk & Ko krijgen we de mogelijkheid om te groeien en worden we uitgedaagd om met frisse ideeën te komen!"
Mariëlle (pedagogisch medewerker)
"Lieve, zorgzame verzorgsters. Altijd vrolijk! Ik ben erg blij dat mijn kleinkinderen hier naar toe gaan. Complimenten!"
Reina (oma)
"Ik zag er tegen op om mijn baby weg te brengen. De lieve leidsters van Uk & Ko wisten me echter gerust te stellen. Nu ga ik weer heerlijk aan het werk."
Inge (moeder)
"Ik ben iedere keer weer verbaast hoeveel rust er bij jullie heerst."
Patrick (vader)
"Een organisatie met het hart op de juiste plek."
Saïda (pedagogisch medewerker)